Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Toujours actif

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

« Petite collection d’expériences qui font PSCHITT » est une publication destinée à toutes les curieuses et tous les curieux de science et d’expérimentation ainsi qu’aux enseignant·e·s désireux·ses d’expérimenter en classe en leur mettant à disposition un outil simple et accessible.

En 2015 et 2018, près de 200 expériences scientifiques ont été publiées dans le journal Migros Magazine par l’Espace des inventions, KidsUni de l’Université de Fribourg, le Scienscope de l’Université de Genève et le Service de promotion des sciences de l’EPFL. Pschitt donne une deuxième vie à ces expériences futées aisées à réaliser à la maison.

Le livre est disponible en format papier au prix de 30.- ou en version électronique (gratuit).

Collaboration

Cette publication a été réalisée en collaboration avec l’Université de Genève, l’Université de Fribourg et l’EPFL. Elle a bénéficié du soutien du NCCR « Bio inspired materials » et de l’Académie suisse des sciences naturelles – SCNAT.